Hartelijk welkom op de website van Biljartvereniging Steenwijk

Nieuwsberichten

 

onze Nederlands Kampioenen

onze Nederlands Kampioenen

10 juli 2018

Wedstrijdrooste ren samenstelling teams (incl. kaderteam) avond- en dagcompetitie bekend


De wedstrijdroosters en samenstelling van de teams in de avond- en dagcompetitie zijn inmiddels bekend en vindt u op onze website onder de tab Competitie.
Ook zijn alle wedstrijden inmiddels ook in de agenda geplaatst.

22 juni 2018

Auto Veld Nederlands kampioen!


Vers van de pers!
Na een zeer lange en zware dag is ons team Auto Veld op het NK kampioen geworden! Foto's volgen!

Op het Nederlands kampioenschap gehouden in Nieuwegein moest Auto Veld Steenwijk uitkomen in poule A tegen de Gewestelijke kampioenen van Zeeland, Noord-Holland en Midden- Nederland. Ondanks dat het moeilijk was op het nieuwe materiaal om hoge moyennes te spelen pasten de Steenwijkers zich goed aan en knokten zij zich goed door de moeilijke periodes. Zo werden er een paar zeer nipte en zwaar bevochten overwinning geboekt. Uiteindelijk bleek het ruim voldoende om poulewinnaar te worden en plaatste het team zich voor de Nationale finale. De uitslagen van ons team in de voorondes vindt u hier
In de finale was BV Buitenmolen uit Zevenaar de tegenstander. Al snel werd duidelijk dat BV Buitenmolen het onderspit ging delven tegen de ontketende Steenwijkers, de 8-0 eindstand is dan ook veelzeggend! Zie voor de resultaten hier de uitslag.
De spelers Jan Westerbeek, Bertus Evers, Egbert Wolting en Henk Zwiers kunnen terugzien op een fantastisch seizoen waarin de Nederlandse titel de kroon op het werk genoemd mag worden. Ook voor biljart vereniging Steenwijk is het een unicum, niet eerder werd er een Nationale titelstrijd van teams gewonnen.
De foto's die tijdens het kamlioenschap zijn gemaakt,vindt u in het album.

22 juni 2018

Diversen Biljartzaal


Aanstaande woensdag 27 juni maakt Bouwmaatschappij Van Wijnen van 16.00 tot 18.00 uur gebruik van onze biljartlocatie.
Vanzelfsprekend is de zaal dan voor leden gesloten en kan er niet gespeeld worden.

Na 18.00 uur is de zaal weer vrij met dien verstande dat vanaf 20.00 uur er een bijzondere ledenvergadering is om gezamenlijk te praten over de toekomst van onze vereniging. U heeft daarover al eerder informatie ontvangen,
Heeft u zich al opgegeven dat u de bijeenkomst komt bijwonen? Zo niet, meldt u dan svp alsnog aan!

20 juni 2018

Besluitvorming PK-wedstrijden


Dinsdagavond 18 juni j.l. heeft het bestuur de vergadering van het district bezocht en daarbij zijn een tweetal beslissingen genomen omtrent de P.K.-wedstrijden:
1. Naar aanleiding van de uitkomst van een eerder door het districtsbestuur gehouden enquête, is besloten om de districtsfinales van de P.K.-avondcompetitie met directe ingang te verspelen met 6 deelnemers.
2. Tijdens de districtsvergadering is een gestemd over het voorstel van het districtsbestuur om de p.k.-voorwedstrijden te spelen over 4 wedstrijden in plaats van 6. Met overgrote meerderheid hebben de verenigingen besloten het voorstel NIET aan te nemen en de voorwedstrijden normaal te spelen over 6 wedstrijden.

16 juni 2018

Denk en praat mee over de toekomst van onze vereniging


Nadat Theo Simons heeft aangegeven te stoppen met zijn bestuursactiviteiten, is er een smalle bestuurlijke situatie ontstaan met een hoog afbreukrisico. Dit hebben wij als bestuur ook onderkend en hebben daarop een aantal ‘recent aangemelde’ leden uitgenodigd om eens te praten over hun ideeën over onze vereniging. Deze bijeenkomst heeft al plaats gevonden en heeft onder meer de volgende aandachtspunten (in willekeurige volgorde) opgeleverd:

- Continuïteit van de vereniging
- Laag drempelig
- Duidelijke koers
- Spelletjes(dag
- Interne organisatie
- Transparantie
- Taakverdeling
- Social media / publiciteit
- Professionaliteit
- Enthousiasme, uitstraling, gezelligheid
- Structuur
- Saamhorigheid
- Jubileum
- Open Steenwijk
- Commissies
- Jeugd

Om een nog vollediger beeld te krijgen van de ideeën van onze leden willen wij alle leden uitnodigen voor een bijzondere bijeenkomst op woensdagavond 27 juni a.s. om 20.00 uur in de biljartzaal van de vereniging. Als bestuur willen wij dan vrijblijvend met onze leden praten over de toekomst van de vereniging en hun ideeën daarover. Wilt u deelnemen aan deze gespreksronde, meldt u dan aan via mailadres bestuur@biljartsteenwijk.nl of telefoonnummer: 06-22932269 (Erik van Zanten).

10 juni 2018

NK Dagbiljarten Libre klein klasse 1-2


Op 5 juni j.l. is bij onze biljartvereniging het NK Dagbiljarten libre klein klasse 1-2 gespeeld.
Dhr. F.C. Sammelius is kampioen libre 1e klasse en de heerJ.A. Dekkers kampioen 2e klasse geworden.
De uitslagen vindt u hier voor de 2e klasse en hier voor de 1e klasse.>

Foto's van dit NK vindt u hier.

10 juni 2018

Gegevens landsfinale team Auto Veld Steenwijk 4


De gegevens van de deelnemende teams, spelers, speelrooster en de tafels waarop gespeeld wordt, zijn bekend.
De deelnemende teams vindt u hier en het speelrooster staat hier.
Uiteraard is een ieder van harte welkom om ons team op vrijdag 22 juni in de Merwedehal te Nieuwegein met uw aanwezigheid te ondersteunen.

10 juni 2018

Vervangen biljartlakens


Op maandag 20 en dinsdag 21 augustus a.s. worden van alle tafels de biljartlakens vervangen. Op beide dagen is de zaal dus voor vrij biljarten gesloten.

18 mei 2018

Biljarters BV Steenwijk Auto Veld Gewestelijk Kampioen


Het biljartteam Steenwijk Auto Veld Kampioen is kampioen geworden van het Gewest Noord Oost Nederland. In deze finale die in Hoogeveen gespeeld werd moest men het opnemen tegen ABC uit Assen, BV de Stins uit Franeker en de Geshellen uit Emmeloord. Het optreden van de Steenwijkers was deze dag echter zo sterk dat de 12 gespeelde partijen in winst werden omgezet en de drie tegenstanders kansloos met 8-0 werden verslagen. Door het winnen van dit kampioenschap heeft het team zich rechtstreeks geplaatst voor de finale om de Nederlands titel, deze wordt op vrijdag 22 juni gespeeld in Nieuwegein.

19 april 2018

Nieuwsbrief KNBB


Hierbij ontvangt u de Nieuwsbrief van KNBB Vereniging Carambole april 2018 welke tevens is gepubliceerd op de website van de KNBB
U kunt de nieuwsbrief (in pdf-formaat) ook hier lezen door op deze link te klikken.

15 april 2018

Ledenlijst versie april 2018 is uit


De nieuwe ledenlijst, versie april 2018, is uit. Deze vindt u onder het ledengedeelte dat na inloggen bereikbaar is.


2 februari 2018:

PK-resultaten voortaan onder de tab PK en Toernooi


Vanaf heden vindt u de pk-resultaten van onze leden onder de tab PK- en Toernooi. Deze vindt u hier

5 januari 2018:

Concept notulen algemene ledenvergadering


De conceptnotulen van de algemene ledenvergadering, welke gehouden is op 7 december 2017, zijn gereed en vindt u onder het ledengedeelte van onze website (inloggen noodzakelijk).

6 november 2017:

Jassen en sieraden


In de afgelopen periode hebben wij op verzoek van veel van onze leden de garderobe en bestuurskamer binnen ons biljartcentrum omgedraaid.
Op deze manier hebben wij meer zicht op die personen die zich toegang verlenen tot de garderobe alsmede de kledingstukken in de garderobe zelf.
Met het aanbreken van de herfst in Nederland is ook de periode met meer regenachtige dagen aangebroken. Om nu een verhoging van de luchtvochtigheid in de biljartzaal (en de daarmee gepaard gaande invloeden op de biljarttafels) te voorkomen, vragen wij alle leden om hun jassen niet in de biljartzaal maar in de garderobe te hangen.
Tevens willen wij u vragen extra aandacht te besteden aan het dragen van horloges, armbanden, e.d. tijdens de wedstrijden. Om de kans op beschadigingen te verkleinen, vragen wij iedereen om de sieraden e.d. te verwijderen.

Biljartvereniging Steenwijk

8 augustus 2016:

Geen horloges of armbanden om tijdens het spelen!
Om beschadigen van de lakens te voorkomen is het voortaan niet meer toegestaan om tijdens het spelen horloges of armbanden te dragen.
U wordt hier zo nodig op aangesproken.


Het bestuur

1 december 2013: Roken in de zaalroken