Hartelijk welkom op de website van Biljartvereniging Steenwijk

Nieuwsberichten

14 nov 2019:

Vooraankondiging Kersttriatlon december 2019


De voorwedstrijden van de traditionele Kersttriatlon, georganiseerd door de BV Steenwijk, worden dit jaar gehouden op maandag 23 december (middag en avond), dinsdag 24 december (middag) en vrijdag 27 december (avond). De aanvangstijden zijn 13.00 uur en 19.00 uur. De finale wordt gespeeld op zaterdag 28 december en de aanvang is dan 10.00 uur.
Uiteindelijk plaatsen 20 deelnemers zich voor deze grote finale. (De poulewinnaars aangevuld met de beste nummers 2.)

De organisatie heeft de opzet van het succesvolle toernooi niet gewijzigd; zo wordt er libre/ kader, bandstoten en driebanden gespeeld. Ook mag u weer een introducé uitnodigen om mee te doen.
Alle informatie, reglementen en inschrijfformulier van de Kersttriatlon ontvangt u via het mailadres dat bij ons bekend is. Hebben we geen mailadres van u dan kunt u alle informatie, reglementen en inschrijfformulieren vinden in ons clubgebouw.

U kunt zich opgeven tot en met 10 december via de mail of door uw opgave in de postbus te deponeren die op de bar staat.
Op de website van BV Steenwijk worden de poule indelingen t.z.t. bekend gemaakt, ook zult u deze en verdere informatie via uw mailadres (indien bekend) ontvangen. De poule indelingen en overige informatie zal ook via het publicatiebord in ons clubgebouw bekend gemaakt worden.

De organisatie hoopt op een sportief toernooi met een grote deelname.

De organisatie,
Theo Simons, Henk Zwiers, Erwin Oosterkamp en Jan Westerbeek.

3 dec 2019:

Kader 38/2 spelers BV Steenwijk stellen teleur


De nationale voorwedstrijden kader 38/2 zijn voor de Steenwijker deelnemers teleurstellend verlopen.
Roel Brummer, Erwin Oosterkamp en Jan Westerbeek kwamen in Hattem niet aan het vereiste en gewenste niveau en moesten ze genoegen nemen met een (halve) degradatie. De eindstand van deze VW vindt u in de bijlage.

12 nov 2019:

Bekerwedstrijd Driebanden Groot


In de derde knock-out ronde van de KNBB-beker Driebanden-groot speelt ons 2e divisieteam 'splinter & de vosch' thuis tegen het eredivisieteam 'Hartje van Oosterhout'
Dat levert de volgende - toch vrij lastige ;-) - partijen op, elk over 3 sets van 15 caramboles:

1. Kees Wijnbeek - Glenn Hofmann (huidig competitie moyenne 1.577)
2. Hans Dijkstra - Davy van Havere (1.378)
3. Wilfried Godschalk - Harrie van de Ven (1.288)
4. Jaap van den Berg - Frank Martens (1.251)

De wedstrijd vindt plaats op zondag 1 december a.s. aanvang 12.30uur.
Eerst de partijen 1 en 4, daarna 2 en 3.
We hopen op veel supporters!

5 nov 2019:

Deelnemers Gewestelijke finale Libre 3e klasse bekend


Vandaag van het Gewest Noord-Oost Nederland de deelnemers aan de Gewestelijke finale Libre 3e klasse ontvangen.
Nieuwsgierig wie het zijn? Klik hier.

16 mei 2019:

Parkeren op gras niet toegestaan!


Het Bestuur heeft vandaag contact gehad met de gemeente Steenwijkerland over het parkeren op het gras achter onze vereniging. Helaas, dit is niet toegestaan: de bekeuringen worden echt uitgeschreven.
Verder contact hierover binnen de gemeente is afgewezen. Men verwijst naar de parkeerplaatsen rond het gebouw. Zie afbeelding hierboven, waar in paars de parkeerplaatsen zijn aangegeven.

8 december 2018:

Opiniestuk Bert van Manen


Wanneer u op deze link klikt, komt u bij een opiniestuk terecht welke geschreven is door Bert van Manen. Een interessant stuk over de toekomst van de biljartlakens: wol of synthetisch.

6 november 2017:

Jassen en sieraden


In de afgelopen periode hebben wij op verzoek van veel van onze leden de garderobe en bestuurskamer binnen ons biljartcentrum omgedraaid.
Op deze manier hebben wij meer zicht op die personen die zich toegang verlenen tot de garderobe alsmede de kledingstukken in de garderobe zelf.
Met het aanbreken van de herfst in Nederland is ook de periode met meer regenachtige dagen aangebroken. Om nu een verhoging van de luchtvochtigheid in de biljartzaal (en de daarmee gepaard gaande invloeden op de biljarttafels) te voorkomen, vragen wij alle leden om hun jassen niet in de biljartzaal maar in de garderobe te hangen.
Tevens willen wij u vragen extra aandacht te besteden aan het dragen van horloges, armbanden, e.d. tijdens de wedstrijden. Om de kans op beschadigingen te verkleinen, vragen wij iedereen om de sieraden e.d. te verwijderen.

Biljartvereniging Steenwijk

1 december 2013: Roken in de zaalroken