Verslag Districtsfinale Driebanden klein 2e kl Kampen

Districtsfinale driebanden klein 2e klasse:
Na samen met Marc Hof de voorwedstrijden driebanden klein 2e klasse in onze eigen locatie te hebben gespeeld, bleek dat ik mij geplaatst had voor de districtsfinale op 12 en 13 oktober 2018 in Kampen. Op zich al een prima presentatie als je weet dat ik in een lang verleden tijdens een districtsfinale 3e klasse per ongeluk gepromoveerd ben naar de 2e klasse en nadien nooit meer aan voorwedstrijden heb deelgenomen.
Vol goed moed op weg naar mijn eerste finale met 6 deelnemers, hetgeen inhoudt dat er dus op vrijdag(avond) en zaterdag gespeeld wordt. Vrijdagavond mag ik direct tegen 2 van mijn favoriete tegenstanders uit Oudleusen. De wedstrijd tegen Jan Reurink weet ik nog te winnen maar in de tweede wedstrijd moet ik de zege aan Herman Stolte laten. De tegenstanders zijn zeer aan elkaar gewaagd, want na 2 ronden is er 1 speler met 4 punten, 4 spelers hebben 2 punten en 1 speler heeft 0 punten.
En dan de zaterdag. De eerste wedstrijd tegen de plaatselijke favoriet Frank Heering wordt nog in winst omgezet, maar de vierde en de vijfde wedstrijd worden echter verloren tegen Nico Schwering en Teun Bakker. Jammer maar helaas, geen vervolg verdient in deze finale.

Eindstand:
1. T. Bakker – Urk
2. J. Reurink – Oudleusen
3. F. Heering – Kampen
4. N. Schwering – Zwolle
5. E. van Zanten – Steenwijk
6. H. Stolte - Oudleusen

Erik van Zanten