Gewestelijke finale gemengd kader

Afgelopen weekend (11 en 12 mei 2019) is de gewestelijke finale kader gespeeld in Stadscafé de notaris in Franeker; een geweldig mooie biljar locatie bij biljartvereniging De Bleek.
Een sterk deelnemersveld met 2 spelers 57/2: Sietse Vijver en Folke Spakman, 2 spelers 2e klasse 38/2: Tony Swart en Wubbo Haaijer en 2 spelers in de 3e klasse 38/2 Johannes Miedema en ik zelf.
Voor de 3e klasse spelers een zware opgave tussen deze toppers.

Zaterdag een goede dag gespeeld, maar de tegenstanders te sterk. Folke Spakman goed partij kunnen geven met 12,2 gemiddeld, maar deze had zijn 200 in 10 beurten bij elkaar.
Einde van de dag voor mij 1 winst partij en 8,6 moyenne.
Helaas de zondag niet goed kunnen spelen, nog wel een remise er uit kunnen slepen maar geëindigd op de 5e plaats met 3 punten en 7,3 moyenne.

Met drie man bovenin met 6 punten na 4 wedstrijden moest er in de laatste ronde beslist worden wie er met de titel vandoor zou gaan. Sietse Vijver won zijn partij en kwam op 8 punten en toen was het wachten op de finale tussen Folke en Wubbo. Wubbo begon goed maar Folke bleef maar mooie series maken en wist de partij in 10 beurten te winnen.
Een erg mooie winnaar Folke Spakman in een zeer geslaagd weekend.

Erwin Oosterkamp